24-06-03

3 - Usenet mini-reünie


Een vijftal posters van de usenet groep be.politics kwamen vrijdagavond 20 juni bij mekaar in Knokke, op initiatief van Luc Van Braekel. VH was erbij.
De uitgebreide fotoreportage is hier (© LVB) te vinden, terwijl op de LVBlog een uitgebreid alternatief verslag en enkele bedenkingen zijn neergezet.

Na enkele drankjes op de Place "m'as-tu-vu" werd de reünie-avond verder gezet in het restaurant "Firenze", waarna de harde kern verder doorzakte, terug op "m'as-tu-vu". Na 1u is VH de opgehoopte stoom gaan afblazen in een paar Oostendse dansbars.

De behandelde onderwerpen waren gevarieerd. Naast de onvermijdelijke chit-chat en gossip vertelde Fustigator leuke inside anecdotes over zijn werk in de Vaticaanse Biomedische Ethiek adviescommissie, over zijn ontmoetingen met de Paus en met een aantal kardinalen, en over het sobere uitzicht van de Vaticaanse kantoren. Ook de obligate onderdompeling in het prachtige en tijdeloze Rome kwam ter sprake. Voor VH's Rome-foto's, klik hier.

Hayek had het over quantum-fysica en Russische matrozen, terwijl hij kwistig zelfgebrande DVD's uitdeelde met een BBC-documentaire over Supervulkanen. Waarvoor dank. Luc Van Braekel leverde de conversatie-bindlijm en hield de gesprekken kundig op koers, terwijl Agha See de rol van Grieks achtergrondskoor en commentator vervulde.

Bedenking: Wie professioneel of hobbymatig veel tijd op het Net doorbrengt dreigt wat sociaal geïsoleerd te geraken. Naast de Couch Potato en de Game Addict komt er nu ook een generatie van Communication Nerds & Nitwits aan.
Sociale contactarmoede en een uitsluitend cyber-engagement ontaardt in de nieuwsgroepen (Usenet) vaak tot flamewars en Trollerij.
Zo is be.politics onlangs getuige geweest van twee ellenlange en vaak vermakelijke flamewars tussen Fustigator en de Vermetele, en tussen de Vermetele en Fullator.

Geregelde IRL ("In real Life") reünies zijn hier een goed tegengif.

22:19 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

grieks achtergrondkoor gregoriaans op eenvoudig verzoek (wel 48 h op voorhand aan te vragen) ;-)
Leuke eerste kennismaking wat mij betreft.

Cheers!

Gepost door: aghasee | 25-06-03

Ben onder de indruk en weet nu... Mmm, hoe zou ik het zeggen?
Zoals gewoonlijk, rechtoe-rechtaan...
Dat ik mijn groot "bakkes" eens moet leren dichthouden...?
Omdat ik u VisualBLINDHugo noemde, terwijl ik zelf nog niks gezien heb.
Daar komt het op neer... ja...
Ik hoop dat u kunt vergeten dat ik me liet gaan in be.politics...
Na uw site gezien te hebben...
Mooi, de fotoos, de reizen... proficiat.
U ziet veel meer dan ik, Visual-Hugo!
:-)
chrisC


Gepost door: chris cleutjens | 29-06-03

Usenetposters reünies Inderdaad hugo, je hebt gelijk: nu en dan de smoelen van de posters zien en ermee informeel kletsen leert je heel wat over die mensen met wie je dagdagelijks aan het cyberseren bent. Achter de bytes schuilt er altijd een mens en voor mij is dat iedere keer weer zo'n boeiende ervaring.

Voor mij is het nooit een echt probleem om reünies in het Noorden van West-Vlaanderen te organiseren. Wie zin heeft om tot hier wederom te geraken vrage het me: ik vind wel een gepaste lokaal en ook etensfaciliteiten als nodig.

Gepost door: Fustigator | 05-07-03

De commentaren zijn gesloten.