05-07-03

10 - Wet Dreams


VH duikt onder. Hier (foto) in het scheepswrak van de Giannis D. in de Rode Zee voor de Egyptische kust. De vissen zijn er met Adobe Photoshop bijgevoegd, van foto's van dezelfde duik. De Straat van Gobal, in de aanloop naar het Suez-kanaal ligt bezaaid met riffen. De kapitein was gaan dutten in zijn kajuit, en toen (1983) voer het schip tegen het rif "Sha’b Abu Nuhas" aan. Het hele verhaal vind je hier.

Onderwaterfotografie is een speciale tak van de fotografie. Je moet ook als duiker heel ervaren zijn, en voldoende "aquaciteit" bezitten. Dat betekent een combinatie van beheersing van het materiaal (instrumenten, neutraal drijvermogen), kennis van de procedures, en ervaring.
Je hebt als onderwater-fotograaf namelijk drie hersenen nodig. Eentje om je duik en duiktraject te plannen en veilig uit te voeren (diepteprofiel en stikstofbelasting), eentje om je vaak minder ervaren duikmaten in het oog te houden (hun eigen instrumenten, hun gedrag en luchtvoorraad), en tenslotte eentje voor je observatievermogen, kennis en ervaring als fotograaf.

Meer smeuïge achtergrondsinformatie over deze duik in het bijzonder en over onderwaterfotografie in het algemeen vind je bij de commentaar in deze fotoverzameling op WebAperture. Klikken op de kleine thumbnail afbeelding.

Een deel van VH's onderwaterfoto's kan je hier vinden.

22:48 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

You're going to get Photoshopped! Mooie foto's Hugo, maar opletten met die onderwaterportretten, Instapundit is daar nog niet lang geleden ook van onder de indruk gekomen: http://www.jessicaswell.com/MT/archives/000663.html

Groetjes!

Gepost door: FlexFlint | 07-07-03

De commentaren zijn gesloten.