07-07-03

11 - Bored@politics


Ligt het aan mij, of is de (belgische) politiek echt zo saai geworden? Agalev likt zijn wonden in de vergetelheid, geen regelneverige oekazen meer om ons druk over te maken. Spirit leek aanvankelijk de rol van clown te gaan overnemen, maar houdt zich gedeisd. Misschien nog eens een huilbui van Bert Anciaux? Steve Stevaert wil alles gratis, niet gehinderd door enige kennis van economie, maar dat is oud nieuws. En Guy Verhofstadt? Die wil weg naar Europa (voor meer info, klik hier ). Carrièreplanning is tegenwoordig het buzzword, de Vlaamse regering moest zo nodig herschikt omdat Patrick Dewael persé iets "anders" wou. Alleen Karel De Gucht lijkt tussen de stoelen te vallen, hij is tenslotte al stokoud.

En wat houdt de Vaderlander zoal bezig? Als we op de media (TV) mogen afgaan, een jongen doodgereden door een dronkelap zaterdag, met opwindende beelden van een verwrongen fiets. En de BBQ in Ankara boven een ontploft benzinestation uiteraard. Ook leuke beelden, vlammen en explosies, en rennende verbranden met baxters aan hun lijf. Want er moet wat kleur en beweging inzitten, nietwaar, anders zapt de Vaderlander maar weg. Het kan niet elk jaar Enschede zijn.

En de Walen, zij ploegen rustig voort. De economie zal hen een zorg zijn, Vlaanderen betaalt toch. Hoezo staatshervorming? Wij hebben helemaal geen staatshervorming nodig, het loopt toch lekker zo? Ondertussen zit het formatieberaad ietwat in het slop (voor info, klik hier ) maar laat dat de pret niet bederven, er wordt allicht een "oplossing" gevonden.
Een observatie van poster Hayek op be.politics:

"Wij willen lust zonder last en méér Vlaams Geld als het ons past...
In a nutshell, de houding van Di Rupo.
Minder transportvluchten, de economie dat is een Vlaamse materie, gelieve de opbrengsten te transfereren, zodat wij als PS de grootste Waalse partij kunnen blijven.
Debrouillez-vous, faites marcher votre economie avec vos Kredietbanks, sans vols de nuit de transport, mais continuez avec nous verser la récolte de votres efforts.
Les Flamands resteront-ils aussi cons de laisser durer ça, ou est-ce que ce sont les Francophones qui sont les plus cons, en croyant que ça va durer?
Le futur l'indiquera, de toekomst zal het uitwijzen.
Le Vlaams Blok est en province d'Anvers la plus grande parti avec presque 25% des votes..


En VH, verbannen naar zijn laptop. Chinese vriend moest zo nodig een halve zondag op de webcam met zijn ouders (foto, bij gebrek aan inspiratie) en daarna tennis kijken op TV. Afijn, Belgacom heeft hier weer een very-long-distance call gemist. Geen wonder dat ze in het najaar gaan staken (klik hier voor meer info). Isabelle Durand, kom terug, alles is vergeten en vergeven!

16:40 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.