19-07-03

17 - Over "Tolerantie" en "Solidariteit"


Stukje overgenomen uit be.politics, auteur "Luc".

"Solidariteit" is het codewoord tegen Vlaamse autonomie, en dus voor het ad infinuum voortzetten van de niet-objectiveerbare inter-communautaire transfers.

"Tolerantie" is het codewoord dat betekent dat je zeer veel moet kunnen verdragen van migranten die iets mispeuteren, maar zeer weinig van Vlaams Blokkers die niets mispeuteren.
In tweede orde betekent "tolerantie" ook dat je moet verdragen dat een Franstalige in Dilbeek of Overijse Frans spreekt in het gemeentehuis, maar dat dit niet noodzakelijk wederkerig is.
Dit laatste wordt evenwel vaker aangeduid met de codeterm "het koesteren van de culturele verscheidenheid die ons land kenmerkt".

En om nog wat verder te gaan in dezelfde lijn:

"Diepmenselijke problemen" is het codewoord dat in de regeringsverklaring anno 2003 gebruikt wordt voor verschijnselen zoals de voorlopige identiteitskaart voor travestieten, en ook wel voor hoerenloperij, een fenomeen dat naar verluidt voor vijftig miljoen euro aan nieuwe belastinginkomsten zal zorgen.

"Ons land staat er weer" is de codeterm om te zeggen dat er op pagina 3 van The Wall Street Journal weer een erg negatief artikel over België staat.

"Onze strijdkrachten zullen vooral worden ingezet voor vredesmissies" is de codeterm om te zeggen dat Belgische miliciens de tuin van de leden van de plakploeg van André Flahaut zullen omspitten.


[Uit: Dictionary of 21st-century Belgian Newspeak, Bantam E-books, Singapore, 2176]

01:04 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

infinitum Hugo, als je mij citeert, doe het dan wel correct a.u.b.

Het is "ad infinitum" en niet "ad infinuum".

Oeps, was blijkbaar een tikfout van mij in het oorspronkelijk bericht! Bij deze dus gecorrigeerd :-)

Gepost door: LVB | 19-07-03

De commentaren zijn gesloten.