28-08-03

23 - Nel mezzo del cammin di nostra vita, mi ritrovai per Firenze


Als een parafrase op "Nel mezzo del cammin di nostra vita, mi ritrovai per una selva oscura" uit La Divina Commedia (Inferno) van Dante, bevond dit koppel van middelbare leeftijd zich plots in de gallerij naast het Palazzo Vechio in Firenze.
Verbaasd over al het moois in Firenze, overdonderd, in overload en met vermoeide voeten, nemen ze even verpozing in de koele gallerij. Is het een koppel uit Kansas dat de Europa-trip van zijn leven maakt, maar het allemaal niet meer ziet zitten? Of een buitenaarder die vermomd als redneck, instructies ontvangt via zijn koptelefoon vanuit zijn ruimteschip achter de maan?

Wie weet? Het leuke aan candid-fotografie van people-in-public is dat het beeld je treft, en dat je dan verder kan gaan fantaseren over de achtergrond en de drijfveren van de mensen die je "pakt". Zoiets als op een terrasje zitten en voorbijgangers observeren. Je ziet wel, maar je weet niet.
Firenze was overstroomd met toeristen, en als het fotograferen van de cityscapes of monumenten daarom niet meer goed lukt, zijn er nog altijd de toeristen zelf (zie ook item 22 eerder).

Foto: Firenze, mei 2003, de gallerij naast het Palazzo Vechio.

23:07 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.