04-09-03

24 - Crazy politics


Een greep uit de korf crazy (Belgische) politieke hete hangijzers.

Feit: de knuffelkangoeroe van een Luiks gezin (Willy of Skippy of Silly) is ontsnapt en maakt thans Limburg onveilig.
Bedenking: weer een verdoken transfer. Limburgse politie en notabelen verkwisten dure werkuren omdat een Waals gezin het vertikte om een afsluiting hoger dan 1m20 rond haar kangoeroespeelruimte op te trekken.

Feit: de hoofddoek voor Moslimmeisjes wordt verboden in een Lakense middelbare school.
Bedenking: al gehoord van nutteloze provocaties? Wie heeft er nu in godsnaam last van dat ding (behalve de draagsters). Er zijn in Vlaanderen generaties opgegroeid met een obsoleet kruisbeeld boven het schoolbord. Aan het AEL: wel ff konsekwent zijn, verplicht de Moslim-jongens ook dat obsoleet ding te dragen.

Feit: Ryannair wordt aangeklaagd voor oneerlijke concurrentie ivm tarieven.
Observatie: Ryannair is geen staats- maar een 100% privébedrijf. En het is nog altijd niet failliet. De NMBS is wèl een staatsbedrijf en wèl failliet. Maar het stationnetje van Comblain-au-Pont met minder reizigers dan personeel draait wel lustig door. Wat is er hier ontspoord? Tijd voor Ryanrail.
Bedenking van de Ryannair spokesman: wij passen gewoon de vrij concurrentieregels toe van de EU. Wie klaagt er ons aan? Niet onze talloze klanten vinden dat onze tarieven te laag zijn, hen hoor je niet. Wel onze concurrenten.

Feit: de bezetting van Irak wordt de VS te duur, en er wordt aan de VN gevraagd een materiële bijdrage te leveren.
Bedenking: Yeah right. Jullie hebben het ding gestart, en er de politieke (en olie) vruchten van geplukt. Betaal het verder zelf. Tenzij de politieke controle en verantwoordelijkheid door de VN wordt gedragen natuurlijk Maar dat zien Powels en vooral Rumsfeld niet zo zitten. Wat dacht je? Van de coalitie van "chocolademakers" (de "weasels" zijn voortaan blijkbaar obsolete terminologie) worden alleen centjes verwacht. Tony Al-Sahaf Blair blijft ondertussen geloven in een peacefull, democratic, happy, en vooral Western Irak.

Raadsel: het Vlaams parlement bereidt twee wetten voor. (1) het ontkennen of schromelijk onderschatten van de financiële transfers naar Wallonië zal worden bedacht met een boete of gevangenisstraf. (2) Vlaanderen krijgt de universele competentie om dergelijke negationisten-misdadigers overal ter wereld (en dus ook in Wallonië) op te sporen en te berechten. Di Rupo heeft al geprotesteerd, want nu moet hij voortaan via de smalle corridor van Rhode-St. Genèse naar La Démence in Brussel.
Vraag: is dit waar of niet waar? Yeah right.

Feit: VH is geflitst in flitspaal-city Leuven op de 4-baans lege ring aan 74 kmh om 3u 's nachts. Serves him right. Hij heeft daarbij een eenzame nachtelijke zwerfkat tussen twee zebrapaden in hypothetisch gevaar gebracht.
Bedenking: met bijna 1000 flitspalen in Vlaanderen en 4 in Wallonië, waar dacht je dat de boetes worden geïnd? In "België". Een waar worden de centjes overwegend uitgegeven? Yeah right, in Wallonië. Een andere verdoken transfer. Vlug signaleren, binnenkort wordt ook dat strafbaar. Flitspaaldemocratie.

Feit: de Amerikaanse Katholieke Kerk wordt geconfronteerd met een miljarden-schadeclaim i.v.m. het Boston-pedoseksualiteit schandaal. Duizenden kinderen hebben daar naast de leer van Christus, ook kennis kunnen maken met de grijpgrage handjes van de clerus. De top wist er van, maar bedekte het liever met de mantel der liefde, dan het aan te geven. Noah, weet je wel
Bedenking: wat Lenin, Marx, Hegel, Voltaire en de Antichrist niet vermochten, lukt het Amerikaanse rechtssysteem met zijn crazy liability claims blijkbaar wel. Het failliet van de Kerk. Als die dame die bij McDonalds een te heet koffiebekertje over haar dijen kreeg al een fortuin ving, hoe gaat de Paus dan die duizenden getraumatiseerde misdienaartjes vergoeden? Vertwijfeld heeft hij Excel opgestart (foto) om de assets van het Vaticaan te becijferen. Bij een gedwongen verkoop is dat niet zo gek veel. Het volgend Vaticaans Concilie wellicht in een gestripte Sixtijnse kapel of in de parochiezaal van Poederlee?

14:45 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.