05-09-03

25 - Vlogging


Met dank aan "Becket" ©, Skynets beste blog. Citaat:

Effe doordenken: je hebt tekstblogs en fotoblogs, wat is dan de volgende logische stap? Juist, multimediablogs met videobeelden, vaak vlogs genoemd. Ze bestaan al, maar voorlopig komt het niet echt van de grond.
Op de Buzzmachine werpt Jeff Jarvis zich zo'n beetje op als lichtend voorbeeld voor de anderen. Nogal omslachtig allemaal, als je bedenkt dat de charme van een weblog vaak is dat je het snel effe tussendoor kan doen. Niet alleen voor de maker, maar ook voor de gebruiker: een post lezen gaat veel sneller dan een filmpje van een kwartier helemaal uitkijken.

Volgens mij [Beckett] hebben mengvormen nog de meeste kans om aan te slaan: klassieke blogs, die hun commentaar gewoon uitschrijven, maar de boel hier en daar wat opfrissen met (zelfgemaakte) videobeelden in de rand. Misschien zijn die mengvormen wel de enige, echte 'vlogs' en is er voor de rest, vb. bij wat Jeff Jarvis probeert te doen, eigenlijk sprake van iets totaal anders, dat met bloggen weinig vandoen heeft.
_______________

Vanaf nu heeft VH dus ook een vlog gestart, te bekijken in de rechtse kolom. Voldoende (gratis) server-ruimte vinden voor de omvangrijke multimediabestanden is wel een dik probleem. VH heeft dat voorlopig opgelost met backdooring op bestaande sites, pourvu que ca dure, bandbreedte-matig. Een aantal clips:

Clip 1:   VH's zelfmoordpoging in de Grand Canyon.
Clip 2:   VH's favoriete Egyptische duikmaat.
Clip 3:   VH's lievelingsactiviteit tussen 2 duiken (Rode Zee).
Clip 4:   Zonsondergang en varen in de Rode Zee.
Clip 5:   Race tussen 2 live-aboard boten in de Rode Zee.

Na het vinden van de nodige parkeerruimte zal deze vlog af en toe worden aangevuld. De bestanden zijn van het type wmv, en kunnen door de Windows Media Player worden afgespeeld.

Omdat de meeste clips toch over Rode Zeeduiken gaan, is de bijhorende foto op de Rode Zeebodem genomen. Alwaar mijn prettig gestoorde duikmaat er niet beter op had gevonden dan zijn duikapparatuur af te leggen en achterstevoren terug aan te trekken.

13:31 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.