10-09-03

29 - Islam, God, Moslim en Homo


In het TV1 actualiteitenprogramma "De Zevende Dag" (doorklikken op de site) was er verleden zondag een item over Moslim en homo. Karim Bouzian komt er rond voor uit: hij wil dat er verandering komt. Hij ging in debat met imman Taouil Nordinne.

Nodeloos hier de moed van Karim Bouzian (voorzitter van de Agalev-jongerenorganisatie in Antwerpen) te prijzen, want de kerel riskeert letterlijk zijn leven. De imman draaide onverstoord zijn gemeenplaatsen af, en leverde nogmaals het bewijs dat de Islam vijftig tot honderd jaar ten achter ligt op zijn concurrent en geplagieerde bron, het Christendom. Alleszins qua inpassing in onze Westerse maatschappij. Vrouwen-emancipatie, homo-tolerantie, ach, de apostaat Salman Rushdie heeft het allemaal moeten ondervinden na zijn publicatie van "The Satanic Verses".
De imman Taouil Nordinne haalde nogal vief uit tegen Karim, hij verweet hem een "sociaal geval" te zijn, een "probleem" te hebben, en wreef hem onder de neus dat herenliefde niet mag van Allah, althans niet van de Quran (Koran, Nederlandse versie). Karim aan de andere kant verklaarde bedreigd te zijn, Moslims te kennen die door hun familie waren opgesloten omdat ze zich hadden ge-out, maar dat raakte 's immans kouwe kleren niet. Eigen schuld, dikke bult, zag je hem denken, en hij waste zijn handen in onschuld. Yeah, Allah rulez! Karim mag doen wat hij wil, alleen, dan plaatst hij zich buiten de Islam. Met de sociale dood in zijn milieu en familie als gevolg op zijn minst. Maar is dat allemaal wel zo?

Karim argumenteerde dat de verhouding van gelovige Moslim tot Allah buiten de imman om gaat, en eigenlijk is dat ook wel zo. De imman was wel verontwaardigd toen Karim aankondigde affiches van kussende Islamtische mannen en gehoofddoekte liefkozende Islamitische dames in de Moslim-wijken te zullen ophangen. Want dat zou een "provocatie" zijn. Ach tja, "The People vs. Larry Flynt" was dat blijkbaar ook. De zelfverklaarde vertegenwoordigers van God zijn nu eenmaal blijkbaar minder breeddenkend dan God zelf.

De imman beriep zich (met foute citatie van de verzen trouwens) op het oudtestamentisch Boek van Lut (Lot voor de christenen). Lot en de zijnen zouden Sodom en Gomorra zijn ontvlucht omdat hun volk een engel van God wouden verkrachten. Maar in feite ging het hier om een schending van de heilige gastvrijheid. In de Koran is dit evenement echter duchtig herschreven. De Leugen is groot, en Mohammed is haar Profeet.

Toch wat interessante info voor de imman (bron, klik hier) :
"The [Koran] research conducted proved that Prophet Mohammed was gay with many liaisons with young men throughout the region of his conquests. As the gay lifestyle was not accepted during his time, he could not be open about his sexuality and even had to put some of his lovers to death to protect his image and reputation in the community. In the same vein, he had to write verses in the Koran contrary to his own beliefs so as to please the public who were following him. Many scrolls containing his true writings were found in archeological excavations in the Middle East upholding the gay lifestyle."

Ach, die theoriën heb je in het Christendom ook. (Over Jezus, Lazarus, en Johannes)
"And straightway, going in where the youth was, he stretched forth his hand and raised him, seizing his hand. But the youth, looking upon him, loved him and began to beseech him that he might be with him. And going out of the tomb they came into the house of the youth, for he was rich. And after six days Jesus told him what to do and in the evening the youth comes to him, wearing a linen cloth over his naked body. And he remained with him that night, for Jesus taught him the mystery of the kingdom of God."

Links:
  Al-Fatiha Foundation
  Meer Al-Fatiha
  Mobislam
  Merhaba (fuif volgende vrijdag in Brussel)

Foto : "dien leerling, waar Jezus van hield" (Johannes).

22:49 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

meh Dit lijkt me een recht luxeprobleem - waar dat die Karim nu toch aan denkt zeg. Over 50 jaar is dat geen probleem, maar heeft de marokkaanse gemeenschap nu geen andere noden dan geprovoceerd te worden door een goedbedoelende jongeling? Zoals het bijbrengen van een elementaire burgerzin aan de jonge boefjes, of nog veel dringender: ze leren geen afval op de hoek van de straat te dumpen. Karim zou eerst schaarbeek mogen schoonvegen, en dan beginnen wenen omdat ze hem niet accepteren in de moslim gemeenschap. Eigenlijk zou het hem geen fluit moeten kunnen schelen, ik zit ook niet te janken omdat ik op plaats x en y niet ben geaccepteerd.

Gepost door: Majoor 't Kotsb€€rtje | 11-09-03

De commentaren zijn gesloten.