18-09-03

32 - Stultitia Laus : sprokkels


La nouvelle démocratie est arrivé. En wat doen de kersverse bevrijde democratische Irakese Ahmeds-met-de-hoofddoek? Massaal Westerse porno op CD's branden en op de markt versjacheren, met schotelantennes naar huis zeulen om te ontdekken dat er naast de 2 Irakese IRT-zenders ook nog duizenden andere TV-kanalen bestaan, en GSM's kopen. De mens is blijkbaar een beest dat geobsedeerd is door sex en door honger naar kennis, informatie en communicatie. Drinkwater en brood op de plank is blijkbaar maar bijzaak. Nu ja, we hebben meer hersencellen dan maagcellen. (Bron: BBC-world, 18-sep-2003).

Onloochenbaar is de band tussen de Islamitische terreurorganisatie Al-Quaida en Sadams ex-regime in Irak, aldus de VS-president Bush. Om in dezelfde paragraaf te verklaren dat er helemaal geen bewijzen voor die band konden worden gevonden. Ondertussen gelooft 70% van het Amerikaanse volk wel in die band. Het zal wel zijn zoals met de massavernietigingswapens in Irak. Onvindbaar, dus het beste bewijs dat ze op tijd in veiligheid zijn gebracht. (Bron: BBC-world, 18-sep-2003).

Blogging: "We've all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true." (Bron: Robert Wilensky)
Een uitzondering: Becket's blog. Meer dan een blog, Vlaanderen's meest interessante kunst- en kultuuragenda. Hartelijk aanbevolen voor je favorieten en dagelijks bijgehouden. Eén aap op één toetstenbord is er dus in gelukt. In de marge, deze blog heeft daarnet zijn 3.000-ste lezer gehaald. Er zijn dus nog cyber-ramptoeristen.

Dekking zoeken, want minister van mobiliteit Bert Anciaux gaat zich weer eens profileren. Voortaan mogen we nog maar 30kmh met de auto, en 70kmh in die zeldzame stukjes van Vlaanderen die nog niet lintbebouwd zijn. In plaats van het land vol te planten met windmolens zoals de vorige troll in de federale regeringscoalitie (Agalev), gaat hij het met nu flitspalen doen. De grijzende en corpulerende "jongen" die zo vertederend in tranen kan uitbarsten voor de camera, volstond het blijkbaar niet om de partij van zijn papa (de Volksunie) op te blazen. Nee, want Bertje wil "de polletiek dichter bij de mensen brengen", en "ervoor gaan". Verder weet hij het ook niet zo goed, als zijn mediageile smoelwerk maar weer op het Scherm komt.

Cancun, de WTO-top in Mexico, is dus mislukt (zie LVB voor meer info). VH, Net- en Schermloos in Praag wist er niks van. De globalofoben juichen. De Europese boeren, met 5% van de EU-bevolking en 2% van het EU-BNP ook. De EU kent zijn vitale prioriteiten dus nog steeds: landbouwsubsidies, landbouwsubsidies, en last but not least, landbouwsubsidies.

Wie ook juicht is de Antwerpse politie. Het misbruik van dienst-GSM's en dienstwagens is duchtig aangepakt, en de criminaliteit is in Antwerpen gedaald. Uiteraard, de ironische link tussen beide fenomenen ontgaat hen blijkbaar.

De koraalriffen, vooral in de Indische Oceaan en in Zuid-Oost Azië sterven aan versneld tempo af, door de stijging van de zeewatertemperatuur. Binnen 20 jaar is het koraal foetsie (Bron: BBC-world, 18-sep-2003). VH zag een paar jaar geleden al een onderwater-Tchernobyl in de Rode Zee, waar alleen kalkstompen overbleven nadat de Doornenster (foto, VH's onderwaterfoto's hier) in slagorde het koraal had opgevreten. Blijkbaar is deze killer-zeester maar secundair. Warm water is de oorzaak. Nog vlug wat gaan duiken, er is nog wat te zien. Maar niet lang meer. Is er een of andere manier waardoor we Bert Anciaux, Paars, de globalisten of de Antwerpse politie hier verantwoordelijk kunnen voor stellen?

1984. Socrates' liefelijke vrouw Xantippe wist het al : ze ging naar het theater, niet om te zien, maar om gezien te worden. George Orwell dreef het nog wat verder. Maar we zijn er bijna. Binnenkort worden alle rijtuigen van de NMBS rookvrij. Toiletten dus voortdurend bezet, want de nieuwe paria van onze maatschappij, de roker, moet toch ergens zijn trekje kunnen doen. Verwacht dus al gauw rookdetectors op de treintoiletten. En niet te vergeten een camera om te zien of je je gevoeg niet doet "terwijl de trein in een station stilstaat". Binnenkort ook elke tien meter een flitspaal om te registreren of je niet sneller rijdt dan Bertje kan stappen, of je niet in je neus peutert, of je je gordel wel om hebt, en of je geen gecopieerde CD-tjes afspeelt. Je ISP houdt al je Net-exploten bij, je bank je spendeer- en geldafhaal-gedrag. Stalin kon er maar van dromen. We zijn er bijna. Een webcam in de slaapkamer, ja zelfs tot in de kist: de Necrocam.

12:52 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik eis een rechtzetting Dit kan ik niet zomaar over mijn kant laten gaan. Ik beschik over TWEE toetsenborden, dat van m'n portable zelf en een extern dat er aan gelinkt is. Zo.

Gepost door: Beckett | 18-09-03

Rechtzetting Hierbij rechtgezet. Genoteerd, 1 aap met 2 toetsenborden. De kans dat de sonetten van Shakespeare bij puur toeval worden herhaald verdubbelt dus met een klap.
PS - hoe voelde die duikbril aan?

Gepost door: VH | 18-09-03

Het ademde wat moeilijk Maar Sam kon het opfrissertje best gebruiken. Hij ziet er soms te serieus uit, de sukkelaar... Ik ga hem vaker in een ander kleedje steken, dan kan ik binnenkort net zoals Manneke Pis een museumpje exploiteren !

Gepost door: Beckett | 18-09-03

De commentaren zijn gesloten.