30-09-03

37 - Flanders anders. Over Visa, Freya, Kyoto, krediet, Zwitserse bomen, wind, en treinen.


Geplaagd door luiheid en tijdsgebrek, dit pareltje geplukt van be.politicis door poster "Aghasee". Het bericht dat VH eigenlijk had willen schrijven. Aghasee doet beter. Citaat:

Antwerpen staat nog maar eens op z'n kop. Detiège had het voorspeld; "...er volgen er nog...". "Het is dus in feite geen verassing meer, het is eerder openrijten van oude wonden", weet een vakbondsman ons te vertellen. Ocharme die ambtenaren en politici, het gaat over bedragen van maximum 2000 EUR. Zijnde slechts +/- 80.000 oude Francs Belge. Peanuts.
Ondertussen is de aandacht wel mooi afgeleid van de échte problemen. Dokwerkers in staking en meer van dat fraais. Hoe is het eigenlijk gesteld met de concurrentiepositie van de Antwerpse haven? En de Zeebrugse? Aan aflevering hoeveel zit de Doel-soap eigenlijk al? Of zou geen mens daar nog in geïnteresseerd zijn wegens te weinig Jambers-gehalte?

Ach wat, effe zappen naar Kanaal2, kijken of er niet een paar liggen tezuchten onder de donsdekens (gesponsord door Sleepy?). Nee. Pech... Terug naar VT4 dan maar, misschien slacht die Björn nu tóch die kip op het paradijseiland. De electriciteitsproblematiek is in elk geval de ver-van-mijn-bed-show in kamp noord en -zuid, de enige electriciteit die er te vinden is komt uit de high-power battery-packs van de filmploegen. Why worry? Die laden ze toch gewoon weer op?

Als 't maar het Italiaanse electriciteitsnet niet is waar hun laders ingeplugd zitten, of 't zou kunnen nougatbollen zijn met de belichting. Ondanks het feit dat Italie nog altijd zowat 80% van hun verbruik uit eigen (kern)centrales haalt was één welgemikte Zwitserse boom voldoende om bij de helft van de Spaghetti's het licht uit te doen. Dat belooft als Belgie straks de koeltorens massaal in de uitverkoop zet. Of zouden ze nu de windmolen-heisa laten voor wat het is, nu de Kyoto akkoorden dode letter dreigen te worden?
De Russen vinden een graadje of drie erbij eigenlijk geen slechte zaak. Spaart uit in winterkledij en stookkosten. Om maar te zwijgen over het feit dat de Kyoto-factor naar beneden gaat als ze minder moeten stoken... och 't is waar, ze zullen zich Kyoto niet meer aantrekken. Als we dan geen propere lucht meer kunnen kopen bij de (ex) commies, zullen we meer ajuinen moeten eten dat er wat meer Wind-On-Demand is in Belzenland. Anders zou het ook wel eens kunnen gebeuren dat het licht uitgaat.
Elk zijn eigen lochting met ajuinen -want gras is óók al slecht voor onze lucht- en elk zijn molen. Kunnen we terwijl onze islamitische medewerkers met hun kont in de lucht richting Mekka zitten, met onze kont richting windmolens mikken. We moeten toch zorgen dat de microgolfovens blijven draaien.

Microgolfovens, betaald met de 0% kredietlijn meneer, die je in elke zichzelf respecterende electrozaak kan afsluiten. Net zoals de wagen, op afbetaling. "Je zou moeten gék zijn dat cash te betalen!" Ondertussen handig voorbijgaand aan het feit dat er een valse welstand gecreerd wordt. Des te makkelijker voor de DeVits'en, de Stevaerts en de Janssens'en. De mensen blijven dan manipuleerbaar in hun jacht naar nóg meer. Leren het denken af door de utter crap die we ons de godganse dagen door de strot laten rammen.
Dan kiezen we tenminste voor een politica die er goed uit ziet. Dat is makkelijker om niét tot voorbij de verpakking te hoeven kijken. En ze komt tenminste meezingen de vrijdagavond bij Félice. Zie je Yves Leterme daar al zitten, achter die piano? Ik niet zulle, ik stem voor Freya!

Een tweede nationale luchthaven is er nog net niet, maar godzijdank kunnen we nu in recordtijd met de trein de drukte van de olympische spelen ontvluchten naar Engeland, de HST haspelt het parcours nu af in slechts een kleine 2 uur, is it not? Maar ik moét helemaal niet naar London, meneer. Ik wil naar Zwevezele met het openbaar vervoer. "Zwevezele? Tja, dat wordt toch een reisje van een uur of vier, als je alle aansluitingen op tijd hebt..."

Foto: "The Birds", Lucca, Toscanië, Italië, mei 2003. Een foto die deze thema's verbindt, maar je moet naar het verband zoeken.

13:50 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.