30-09-03

38 - AEL Nederland : een link te ver


Nog steeds geplaagd door luiheid en tijdsgebrek, dit bericht van poster Danny Bonte op be.politics. Het bericht dat VH nooit had kunnen schrijven. Citaat:

Vorige week zondag 21 september verscheen op de website van AEL Nederland een hoofdartikel over de extreemrechtse terreurgroep "Jewish Defense League". Dit voorpagina artikel werd jammer genoeg ontsierd door een link naar de revisionistische denktank "Institute for Historical Review". De gewraakte link is ondertussen verdwenen, maar de discussie hierover kan blijkbaar nog altijd niet gevoerd worden binnen bepaalde "linkse" kringen.

De Jewish Defense League (JDL) werd in 1968 in de VS opgericht door de ultra radicale rabbi Meir Kahane om de joodse gemeenschap te beschermen tegen het antisemitisme. Gaandeweg werd de organisatie militanter en gewelddadiger: meerdere JDL-leden werden veroordeeld voor ordeverstoring, vandalisme, illegale wapenhandel en bomaanslagen.
"Zo werd eind 2001 Irv Rubin, de internationale voorzitter van de JDL, gearresteerd, omdat hij een moskee in Los Angeles en het kantoor van een Arabisch lid van het Amerikaanse congres wilde opblazen. (...) In 1994 werd de JDL in Israël verboden, evenals de politieke tak, de Kachpartij. Dat jaar had een joodse kolonist in Hebron met een automatisch geweer 29 Palestijnen tijdens het ochtendgebed doodgeschoten, en enkele tientallen mensen raakten gewond. De 42-jarige dader, Baruch Goldstein, bleek een aanhanger van de JDL. Ook in de Verenigde Staten wordt de organisatie, waarvan de voorman in 1990 werd vermoord door een extremistische moslim in New York, door veiligheidsdiensten beschouwd als een terroristische organisatie."
(NRC Handelsblad van 20.09.2003)

In een hoofdartikel op de frontpagina van de website haalde AEL NL op 21.09.2003 terecht zwaar uit tegen de komst van de JDL naar Nederland:
"Niemand is gebaat bij terreur en anarchie en daar is JDL op uit. De Nederlandse overheid dient onmiddellijk haar verantwoordelijkheid te nemen om de burgers en de samenleving te beschermen. Tegen zionistische terreurorganisaties dient kordaat en met gepaste maatregelen opgetreden te worden. Hierin tekortschieten is hypocriet en onverantwoord."
Klik hier.

Jammer genoeg voegde AEL Nederland ook twee hyperlinks toe aan het artikel. Een link verwees naar een kort artikel op de BBC-News webstek. De andere link verwees naar een lang artikel op de website van het "Institute for Historical Review" (IHR). Het IHR werd opgericht in 1979 door Willis Carto, de godfather van het moderne Amerikaanse antisemitisme.
"The core of IHR's mission was (and remains) propagating the contention that the Holocaust, in which approximately six million European Jews were murdered, many by poison gas, by the Nazi regime during World War II, did not occur."
Klik hier.

Het IHR onderhoudt goede banden met allerlei neonazi organisaties. Ook de Nazi's van weleer zoals een Leon Degrelle waren welkom bij het IHR. Nochtans liet het artikel waar de AEL NL naar verwees weinig aan de verbeelding over.
"This booklet documents the background and criminal activities of Jewish Zionist terrorist groups, and especially the Jewish Defense League. Particular emphasis is given here to terror - including murder - against "thought criminals" who question the Holocaust story that six million Jews were systematically killed during the Second World War".
Uit de openingszinnen wordt al direct duidelijk dat het om een revisionistisch stuk gaat. Verder wordt er in het boekje nog uitgebreid ingegaan op wat men de "Violence Against Holocaust Revisionists" noemt. Een greep uit de andere online boekwerkjes op de IHR-website: David Hoggan's The Myth of the Six Million, Richard Harwood's Did Six Million Really Die?, Fred Leuchter's Forensic Examination and Engineering Report on the alleged Nazi gassing facilities at Auschwitz, Birkenau, and Majdanek, Robert Faurisson on the Holocaust, ...

Als je Jewish Defense League intikt op de Google zoekmachine krijg je niet minder dan 129.000 treffers. Waarom gebruikte de AEL Nederland dan uitgerekend die ene link naar een extreemrechtse en antisemitische website? Afgelopen woensdag had iemand op Indymedia Nederland (hier) al z'n beklag gedaan over deze link. Wat later verscheen het bericht ook op Indymedia België. In een reactie hierop stuurde Han Soete van Indymedia België en STOPUSA een emailbericht naar de AEL:
"De website waarnaar jullie verwijzen is wel degelijk een extreemrechtse website. Ik veronderstel dat dit een ongeluk is. Het gebeurt meer dan men zich laat vangen door dergelijke extreem rechtse groepen. Die websites zijn daar trouwens speciaal voor opgezet, je zou haast denken dat de MOSSAD er mee achter zit om mensen zoals ons in diskrediet te kunnen brengen."
Klik hier.

Of dit een val van de zionisten was of het werk van de Mossad kan ten sterkste worden betwijfeld. Het IHR bestaat al meer dan dertig jaar en het is zeer de vraag of de Mossad zich zou bezig houden met het propageren van antisemitische propaganda. Feit is dat op vrijdag 26 september de AEL website werd aangepast en de gewraakte hyperlink verdween. Zonder commentaar of uitleg. Op Indymedia België verdween het artikel met de aanklacht tegen de revisionistische link op de AEL website. Indymedia Nederland liet de aanklacht staan, ook al wilden sommige AEL sympathisanten het verwijderd zien.

Wanneer komt het AEL-bestuur in Nederland in actie en neemt ze haar verantwoordelijkheid op voor deze onvoorstelbare blunder?

Aanbevolen achtergrondlectuur:
Jewish Defense League
Institute for Historical Review
DOF, unofficial Indymedia watcher
Naschrift: dit stuk werd na enkele uren verwijderd van de Indymedia.be nieuwslijn. U vindt het nu terug in de rubriek "hidden".

Foto: "Breuklijn", Parijs november 2002. Breuklijn tussen oud en nieuw, breuklijn tussen werelden, breuklijn tussen wereldvisies.

14:59 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

officieus Nou, de volgende keer dat je met Photoshop prutst mag je me "officieel" indymediawatcher logo ineenprutsen.

meer info over deze zaak is te vinden op

http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-belgium-edito/2003-September/date.html

Gepost door: DOF | 30-09-03

De commentaren zijn gesloten.