12-12-03

40 - Las Islas Filipinas


Het is een tijdje stil geweest rond deze blog, en dat heeft zo zijn redenen. "There is more between heaven and earth, Horatio, than is dreamt of in your blog" (vrij naar Shakespeare).

VH vertrekt heden voor een tijdje naar de Filippijnen, waar men de Heer nog kan loven. Een speciaal stuk Azië, waar de Spanjaarden eeuwen een cultureel-regilieuze volkerenmoord hebben gepleegd, nog Katholieker dan de Paus, de eerste kolonie van de VSA, nog niet zo gek lang onafhankelijk.
VH vertrekt via Saigon voor een tijdje naar Manila, de bergen rond Baguio en Noord-Luzon, en de tropische eilanden en het binnenland van Mindanao. Veiliger dan een disco in Bali, ondanks het moslim-terrorisme.

De rugzak staat klaar, de tickets en het paspoort mèt visum in het borstzakje, de camera en de laptop opgeladen. Het appartement is onderverhuurd aan een lichtgeraakte bodybuilder met twee hapgrage pitbulls als huisdieren (je weet nooit wie meeleest).

Cybercafés zijn er zowat overal in deze zwoele archipel, en af en toe, het Net en de goden dienende, kan op deze blog een visueel verslag worden verwacht.
Bye bye landje van flitspalen, regelneven, decretendiarrhee en overstromingsverzekeringen voor bewoners van zes hoog. Als VH terugkomt wil hij de Sociale Zekerheid gesplitst zien.

04:14 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooimooi we houden het in de gaten, als verstekelingen in je rugzak...

Gepost door: beck | 12-12-03

Electronisch kerstkaartje vanuit het hoge noorden Ik kijk al uit naar de fotos, amuseer u ginder en euh ... behave yourselves ,-))

Groetjes en prettige feestdagen!

Gepost door: Flex Flint | 21-12-03

Filippijnen Prachtige reportage!

Dank je Hugo!

Gepost door: Fusti | 29-12-03

De commentaren zijn gesloten.