27-01-04

47 - Filipijnen:07 20/1/04 - Vreemdwee


Het is koud in Parijs. Negen graden, en op het perron van de Thalys-TGV in CDG (Charles De Gaulle luchthaven) valt het niet meer te verdringen. We zijn duidelijk terug in IJsland. Saigon-Parijs viel mee, een splinternieuwe Boeing-777 voor 20% bezet dus de voeten languit over de volle 3 zetels en maar maffen. God zeg, wat is er veel ruimte tussen India en de Krim, en weinig ruimte tussen de Krim en Parijs. De volle 13 uur van de vlucht (tja, de straalstroom loopt van west naar oost) wordt vaak en weemoedig gestaard naar het infoschermpje waarop de "afstand van vertrekpunt" steeds maar groter wordt. Is dit thuiskomen? Zo voelt het niet. Heimwee? Vreemdwee!

Manila, Baguio, Banaue, Batad, Banaan, Huang, Luzon, Cagayan de Oro, Camiguin, het is voorbij. Alleen de 7 GByte foto's (6.600) op de laptop blijven. Dat en de overweldigende indrukken, de vele vrienden.
Het wordt een grauwe en mistige thuiskomst via de NMBS en De Lijn. Het Internet ligt uit (kapotte modem - 5 dagen later hersteld), het SIMkaartje moet vervangen (wat is een PUK-code?), de brievenbus met aanslagen, boetes, vorderingen, rekeningen en Aldi-folders moet worden gelicht. Win2000 vertoont nog meer geheugen-lekken dan anders en een ijlings gekochte draagbare harde Maxtor schijf van 200GByte moet de foto's en de rest backuppen. Zo blijf je bezig. De Win2000 herinstallatie is voor straks. Is this the real life, or is this fantasy?

Vaak lopen de zaken anders dan je denkt, en zo komt het dat een vriend en aspirant-fotograaf na Kalaookan de rest van de trip met VH optrekt. Deze foto's zijn genomen (17/12/03) voor de ruines van de Franciskanerkerk in de Intramuros (het oude Spaanse kwartier) van Manila. In een verwoede poging om in dit heilige katholieke land nog heiliger te zijn dan de Paus. Dat was pas het begin van de post-Kalaookan episode. Wordt vervolgd.

02:34 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.