27-03-04

52 - A night in the Opera.


Heb je ook soms het gevoel dat de grond onder je voeten wat onvast voelt? Drie dagen muizenissen, en het begon allemaal met... software.

A_ Eerst en vooral natuurlijk de panne van de Skynet blogs machinerie. Het moet gezegd dat de makers van deze machinerie enorm creatief zijn, en de deze blog-generator zowat de beste is die ik ken.En ik heb er al aardig wat uitgeprobeerd. "Free" zoveel als je wil, commerciële banners die 3/4 van het scherm inpalmen a galore. Maar eens moest het fout lopen, misschien slachtoffer van het eigen enorme succes, te weinig resources voor een gratis product dat onmogelijk zijn advertentiekosten kan dekken?
Nu ja - terzijde - een hartelijk proficiat in elk geval voor de onverdroten ontwikkelaars.
Geen berichten dus de jongste drie dagen, hoewel mijn vingers jeukten, vooral om het duel met één van mijn heel favoriete bloggers, Flex Flint (zie het item van 23/3) aan te gaan. Dus maar wat verder VisualHugo-en op visualhugo.com.
Het medium is de boodschap, maar als je medium teveel tijd opeist smaakt deze boutade van Marshall McLuhan wat bitter.

B_ Gelukkig was mijn TV-kabeldistributie verleden week afgesloten door UPC. Dit moron-bedrijf dat de normen voor de hoegrootheid van administratieve blunders op excellente wijze heeft verlegd, was na een jaar mijn domiciliëring kwijtgespeeld, en had me dus maar op smalband gezet.
Dat betekent VTM en Kanaal 2, en TV1 die ik met een draadje in de antennestekkerbus ook kan krijgen. Nu ja, de keuze tussen VTM en niet-kijken is gauw gemaakt. Ik ben zowaar aan mijn DVD's van les Rois Maudits begonnen, UPC kan fluiten naar het vernieuwen van mijn abonnement, en zeker naar de 50 Euro administratieve kosten voor het heraansluiten. Mijn kosten zijn namelijk 100 Euro, pech.
Spijtig van MTV en BBC-World maar als klankbehang doen mijn bij het Kruidvat gekochte complete werken van Mozart en Haendel het ook goed.

C_ Maar ik dwaal af, de echte muizenissen begonnen met het herschrijven van de CSS stylesheets voor visualhugo.com. Ja een wijzigbare "skin" zou wel leuk zijn. Dus maar diep in de W3 schools en aanverwanten gedoken, en dingen ontdekt waarvan ik geen flauw vermoeden had (PHP was nog maar tenauwernood verteerd).
Maar wacht eens, er bestaan ook andere browsers dan MS Internet Explorer (IE), namelijk de goede oude (en originele) Netscape, en Opera - de Noorse browser die op alle platformen werkt (Mac, Linux) en zichzelf als "the best Internet experience" claimt.
Dus die even afhalen en uittesten, en oh afgrijzen, visualhugo.com werkte onbehoorlijk. Geoptimiseerd voor IE dus, een eufemisme voor Netscape-, Opera-, en waarschijnlijk ook W3C deficiënt.
Voor de techneuten, vooral met de positionering van de floating objecten op een webscherm loopt het mis. Van de grond af aan dus maar door alle sources ploeteren, de aandrift om de Java-scripts te herschrijven maar tendele doorstaan. Als coder in hart en nieren valt me dat moeilijk, ik bedoel het weerstaan aan die verzoeking. De koffiemachine vreet pakken goedkope koffie van Delhaize, mijn longen nog verder verknoeid door teveel sigaretten, maar dit is pas leven.
Terug zoals "vroeger". Muisstil in huis, alleen het getik van het klavier als een klaterende waterval in het paradijs. De frustratie als een code niet werkt, het gegoogel, de opperste vreugde als je het probleem vindt en het visueel ZIET (is dit een tautologie of een pleonasme?) werken.
Ja het medium is dus weer de boodschap geworden, de "content" ligt er wat verwaarloosd bij. Geen kunst, geen Liefde en zelfs geen liefde.
Geen opvolging van mijn contact met mijn favoriete kunstenaar Samoamax, hoewel ik in mei in Madrid bij hem uitgenodigd ben.
Geen politiek, hoewel een sjeik vanuit zijn rolstoel tot bij Allah is gekatapulteerd. Wie had het weer over terrorisme zonder de naam Sharon te laten vallen? Geen politieke fora ook, hoewel mijn goede vriend en spitsbroeder dr.Schepens een mediaster is geworden, althans in polen. Zie dit item op mijn favoriete LVB-weblog.

D_ En wat is nu de bodemlijn? Opera rulez! Software is Kunst. Als je wat verdoofd bent door de grijsblauwe confectie-produkten van verstikkende monopolist Microsoft, en vooral zijn IE, dan is Opera een verfrissend ontwaken.
Mijn lichtjes contraminische instelling brengt me zelfs in de verleiding om dit product te gaan promoten. De as Linux-Opera-Sun-Netscape-Mac, the axis of Good, tegen de the Empire of Evil. En Opera is Europees! Stel je voor, we kunnen geen vliegdekschepen bouwen en geen Oosterse landen onder de voet lopen, maar we hebben wel de beste browser under the Sun. Megasoft!.

Foto: A night at the opera, een CD van mijn favoriete groep Queen.

02:57 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Les Rois Maudits DVD op uw skynet blog Hebben de DVDs van Les Rois Maudits nederlandse ondertiteling? Hartelijk dank voor uw antwoord.

Gepost door: Dirk Schoorens | 16-12-04

De commentaren zijn gesloten.