08-12-04

58 - Lenin Leeft! Nep-Vlaams nep-burgerinitiatief


Bewust inspelend op de naamsverwarring tussen het Vlaams Burgerinitiatief van het Vlaams Belang verscheen onlangs een "petitie" op het Net. Dit door zichzelf hoog de hemel ingeprezen zgn. "Vlaams Burgerinitiatief" proclameert zichzelf naar good old Lenin's agitprop methode via persmededelingen tot "internet-hype". Ze biedt een online petitie aan waarin men kan "tekenen" voor een wetgevend initiatief waardoor het Vlaams Belang (de opvolger van het onlangs definitief veroordeelde Vlaams Blok) haar overheidsdotatie zou verliezen.

De site is wel degelijk wat ze schijnt, namelijk een extreemlinkse cover. Ze stelt het voor alsof "ons" belastingsgeld wordt "weggegooid" aan een veroordeelde partij. Niets is echter minder waar. De dotaties worden vastgesteld aan de hand van het aantal kiezers dat een partij behaald heeft bij de jongste verkiezingen. Bijgevolg hoort dit geld in feite de kiezers van die partij toe, niet kiezers van andere partijen, noch de staat. Inhoudelijk schort er dus iets aan de voorstelling van feiten op deze site, maar dat is nog het minste.

Het zgn. "Vlaams Burgerinitiatief" is in werkelijkheid geen initiatief van verontruste modale burgers, maar een dekmantel voor, gehost en blijkbaar gesupporteerd door het kleinlinkse Antifa, de netwerkvleugel van een militante uiterst linkse minuscule actiegroep die in Vlaanderen banden heeft met Attac (Goeman) en Resist. En ook met het sterk omstreden Indymedia. Clubjes die o.a. verantwoordelijk waren voor de "antiglobalistische" Bologna rellen of er minstens toe opriepen. Het zgn. "Vlaams Burgerinitiatief" is dus eigenlijk een dekmantel voor ondemocratisch extreemlinks.
Klik hier en hier voor wat achtergrond, en hier voor wat foto's van deze club.

Vervolgens is de site van het nep-Vlaams nep-Burgerinitiatief onbeveiligd, en bestaat er geen enkele controle op de identiteit van de ondertekenaars. Dat is trouwens een algemeen probleem met online petities, maar deze site bakt het toch wat bruin. Het is vrij eenvoudig om van hetzelfde IP-nummer herhaaldelijk en met fantaisistische namen te ondertekenen, wat dan ook massaal gebeurt. Naar verluidt wieden de webmasters regelmatig deze lijst, maar hun wied-criteria zijn onbekend en oncontroleerbaar.

Namen, geboortedata, verblijfplaatsen en IP-nummers worden bijgehouden op de servers van de site. De site of de beheerders vallen daarmee onder de wet die (electronische) databestanden met persoonsgegevens aan registratie en controle onderhevig maakt. De site bevat geen enkele verwijzing naar de erkenning of registratie in het Staatsblad waarbij hun databank wordt erkend, noch bevat de site een voldoende "privacy" statement. Tenzij anders aangetoond opereert de site dus totnutoe in de illegaliteit.

Door het bijhouden en stockeren van de IP-nummers wordt de mogelijkheid geschapen voor de site-beheerders om deze IP nummers uit te wisselen met andere extreemlinkse actiegroepen, en/of gerichte net-aanvallen (hacking, trojans) op de PC's van vermoede politieke tegenstanders uit te voeren.

Tenslotte wordt misleidende informatie naar de pers doorgespeeld. De joernalisten van de alsmaar minder verkopende kranten staan onder ernstige tijdsdruk, en het kan hen dus moeilijk kwalijk worden genomen dat ze de persmededelingen van deze extreemlinkse actiegroep zonder verdere controle en achtergrond publiceren.

Lenin's motto indachtig dat je de tegenstander met gelijke middelen moet aanpakken, mijn versie van een "Vlaams Burgerinitiatief". De pikhouweel van Trotsky gaat me wat te ver. Burgers aller landen, initialiseert u!

Foto: agitprop

Link: een ander "Vlaams Burgerinitiatief". Every home should have one!

13:44 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

de webstek van het internationaal verzet Ahum. "Kies U taal" nodigt de Resist server mij uit. Dank je, maar bedankt, zou ik zeggen.

Gepost door: dof | 08-12-04

graag gedaan "Ik ben niet eens met wat u zegt, maar ik zou mijn leven geven om te maken dat u het kan blijven zeggen"
Voltaire

Gepost door: VH | 08-12-04

De commentaren zijn gesloten.