08-12-04

59 - Een terrorist op "C:/My Documents"?


Staan er op je PC foto's van Bin Laden in een genante pose achter een geit, die je schoonzusje bij wijze van grap aan je doorgespamd heeft? Heb je ergens Submission van Theo Van Gogh in je browser-cache zitten? Zit de site van het Vlaams Belang in je "history"? Vreest ende bibbert, er hangt u een cyber-Fatwah boven het hoofd.

Quote:
"De Amerikaanse regering moet maatregelen nemen om de technologische middelen van het land te beschermen. Dat hebben internetindustriëlen in de Verenigde Staten dinsdag verklaard. Zij vrezen voor een digitale Pearl Harbor. Woensdag raakte bekend dat Japan een speciale cel gaat oprichten die zich zal bezighouden met de strijd tegen het cyberterrorisme. De industriële alliantie voor cyberveiligheid, waarvan onder meer Symantec, McAfee, Check Point Software en Computer Associates International deel uitmaken, vroeg dinsdag in een communiqué aan de regering om binnen het ministerie van Binnenlandse Veiligheid een adjunct-secretaris, belast met cyberveiligheid, te benoemen. Daarnaast sprak de alliantie zich uit voor een snelle ratificering van de conventie van de Europese raad over cybermisdaad. De industrie vreest, met het oog op de toename van virussen en spam die de informaticasystemen en -netwerken ondermijnen, voor een 'digitale Pearl Harbor'. De alliantie stelt dat de Bush administratie al heel wat vooruitgang heeft geboekt, maar vindt dat er nog meer gedaan kan worden om de Amerikaanse economie en vitale infrastructuren te beschermen tegen potentiële cyber-aanvallen.

Japan kondigde woensdag aan een cel op te richten die zich zal bezighouden met de strijd tegen het cyberterrorisme. Tussen dit en april zal de overheid een anti-terreurcel oprichten, die aanvankelijk zal bestaan uit een dertigtal specialisten. Dat aantal wordt over twee jaar verdubbeld, verduidelijkte een verantwoordelijke van de overheidsdienst voor informaticaveiligheid.
Unquote ©Tijdnet.

Foto: Cyber-Fatwah: "format c: /u". Bismillah!

15:50 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kwestie van aktieve reclame :
Mijn hoofd zit vol woorden. Soms moeten die er uit. Dan praat ik bijvoorbeeld eens met mijn vrouw. Ze is dan heel gelukkig. Soms is het voor mij beter die woorden neer te schrijven. Dan leest mijn vrouw ze. Ze is dan ook heel gelukkig. Ze lacht dan en dat heb ik graag. Deze blog gaat over de trein, de tram, de bus en mijn fietske. Minstens 3 hiervan gebruik ik elke dag om naar mijn werk te gaan. En terug natuurlijk. Vooral terug! Trainblues.

Gepost door: jacoja | 08-12-04

Uw blog is GREAT, by the way!

Gepost door: jacoja | 08-12-04

De commentaren zijn gesloten.