11-12-04

60 - Politicus in focus I : Bertje


Vlaanderens grijze knuffelbeer, de oudere jongen Bert Anciaux wil er nog altijd voor gaan, er een lap op geven, er zich keihard voor inzetten, en een lach en een traan schuwt hij daarbij niet. Bertje is duidelijk tegen de verzuring, zo blijkt uit zijn goed-geschreven en professioneel ogende weblog "De verrijkte samenleving".

Voor Bertje is die samenleving alleszins verrijkend geweest. Hij slaagt er legislatuur na legislatuur in toch maar steeds in om op de niet schamel betaalde beleidsstoel te blijven zitten, ondanks het feit dat zijn beleidskwaliteiten niet altijd en overal even hoog werden aangeslagen. Of toch jawel, hij heeft de parti de papa (de V.U.) mee opgeblazen. Ook niet min.
Geen nood echter, deze geroutineerde charmeur kent alleszins het vertederend klappen van de zweep als het op electorale verleiding aankomt. En daar hebben "Britt, Stijn, Kato, Domienne en Lien" geen zakens mee! Vraag me nu niet waar Bertje voor staat, eigenlijk speelt dat geen rol. Hallo?! Bertje is immers een emocraat!

Maar Bertje is niet altijd lief. Zeker niet voor het Vlaams Belang dat de gebeten slang is. "Het blok is weer eens verveld. Niets nieuws onder de zon. Elke reptiel vervelt wel eens", zo lezen we.
En: "Zij kunnen rustig heel de rechterlijke macht in diskrediet brengen en afdreigen. Voor hen geldt de wet niet. Zij kunnen jarenlang grote groepen in de samenleving discrimineren en uitmaken. Geen probleem: aan hun geld wordt niet geraakt. Het blok is nog niet aan de macht en iedereen springt al voor hun grillen. Arm Vlaanderen!!.

Bertje wordt zo vaak misbegrepen. Met zijn spreidingsplan had hij het zo goed bedoeld. De mensen willen geen vliegtuigen boven hun bed 's nachts, maar ze willen wel allemaal in de zomer naar Benidorm, en niet met de bus.

Bertje werd onlangs van collaboratie met de anti-Vlaamse duivel Di Rupo verweten, althans in dit item van de uitstekende blog van Hoegin.
"Ik hoop uit de grond van mijn hart dat conservatief rechts nooit een absolute meerderheid kan halen in ons land. Ik hoop dat we voldoende blijven inzien dat Wallonië ons kan helpen in het voorkomen van een onverdraagzame rechtse machtsgreep tegen de vrijheid van denken, tegen de seksuele vrijheid, tegen de godsdienstvrijheid en tegen culturele vrijheid in."
Maar Hoegin, Bertje had het niet over de Vlaemsche verzuchtingen, maar over de religious-right Italiaanse kandidaat EU-commissaris:
"Dat de vrouwenhater en homowalger van een Italiaanse commissiekandidaat nog steeds niet begrepen heeft dat hij ongewenst is en een schande is voor heel de Europese politieke klasse, is en blijft eveneens erg triestig."
Hallo?!. Een beetje contextueel lezen graag, ja?

Nee hoor, het komt echt goed met Bertje. Bij welke partij hoorde Bertje nu weer? Van wat is Bertje nu weer minister? Ach ik ben het vergeten. Als we het niet met hem eens zijn kunnen we hem nog altijd knuffelen. Bertje, ga ervoor! (keihard graag).

Foto: Bertje en zijn vriendje.

02:19 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.