15-12-04

63 - Paté du foie gras is politiek niet-correct (maar wel lekker)


Michel Vandenbosch van GAIA, de voorzitter van de Belgische dierenrechten-organisatie baalt niet alleen van vlees in het algemeen, maar vooral van paté du foie gras in het bijzonder. Het gedwongen voeden van de donerende ganzen ligt hem zwaar op de lever, zo kwam hij het met met een krop in de keel en met zijn gewone marketing-flair op het VRT middagnieuws vertellen.
Van onthoofdingen, terrorisme, onderdrukking, honger, politieke moorden ligt Michel niet echt wakker. Nee hoor, Michel heeft het voor de dierenrechten, en met hem lieverds, mindere lieverds en zelfs stouterds.
"According to Reuters News Service, ALF spokesman Robin Webb told a television reporter: “It has only just begun in Belgium ... and will continue as long as animal abuse continues.
Nee hoor, Michel is geen animal extremist of ecoterrorist, hij licht voor, roept op en maakt desnoods illegaal filmpjes op de veemarkt van Anderlecht.

Hetgeen VH inspireerde tot het online zette van een filmpje over hanengevechten in de Filippijnen. In het geniep geschoten in een cockpit in een boerendorp aan de kust van Mindanao. Een volle dag bloed, spelen, en geld. Met scherpe messen aan hun sporen maken de hanen bij bosjes mekaar fanatiek af. Wedden dat ze liever paté du foie gras zouden doneren? Ach ja, om de mening van de haan wordt niet gevraagd, en zo hoort het ook. Geen haan die er om kraait.

Clipje opgedragen aan dierenvriend en haantje-de-voorste Michel.Links:
le foie gras
is niet lekker
maar onze poesjes lusten het wel
al zijn ze geen vegetariërs
tot spijt van Michel
die alle beestjes graag ziet
mensen? ach ja
daar zegt u wat
daar hebben we oplossingen voor
die we door hun strot duwen

Foto: eigen hanen eerst!

18:52 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.