14-01-05

72 - Muziekstokje


Het "muziekstokje" gekregen van lvb.net. Een verdedeld soort kettingbrief dat naar je muzikale voorkeuren vraagt. LVB kan je natuurlijk moeilijk iets weigeren, LVB is ook een beetje BV.

Ja hoor, VisualHugo is eigenlijk meer auditief dan visueel. Music was my first love, and will be my last. Music of the future, music of the past.
Muzikale voorkeuren? Gestart met Barok (J.S.Bach) toen VH nog in de luiers zat. Situatie-gebonden. Om te dansen uiteraard techno,trance,ambient,remixes. Om sterren te tellen op een tropisch strand: Enya, Era, Gregorian. Als behang: rock, R&B. Om af te gaan Schumann en Brahms. Om te luisteren en in het Nirvana te raken: the one and only J.S.Bach.
Hier gaan we dan.

1.Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?

56.6 GByte, 9.194 files, 737 folders

2. Wat is je laatst gekochte CD?

In de Filippijnen: Loboc Boy's Choir, madrigalen van Bach. Er is een verhaal aan verbonden. Ik was onlangs op het eiland Bohol (zuidelijke Filippijnen) en ik bezocht een oude Spaanse kerk in het slaperige piepkleine provinciestadje Loboc. Plots hoorde ik achter een gordijn zowat de meest technisch perfecte uitvoering van een Bach madrigaal dat ik ooit gehoord had. Ik vroeg één van de pastoors (die daar met bosjes rondliepen want de Filippijnen zijn gigakatholiek) welke CD er gedraaid werd. "O zei hij, dat is ons parochiekoor dat oefent". En inderdaad, achter het gordijn stond een bende knapen op slippers en in jeans en t-shirt een nieuw stuk aan het instuderen. Ze oefenen 4 uur per dag, dag in dag uit. En ja hoor, een CD was te koop voor 4 Euro. Bleek achteraf dat dit koor als één van de beste jongenskoren ter wereld wordt aanzien.

In Vlaanderen: Jasper Steverlinck: Songs Of Innocence.

Over CD's: mijn Queen en Enya collectie is compleet, die van The Beatles bijna.

3. Wat is letterlijk het laatst beluisterde nummer voor je dit bericht las?

"Everlasting love" dat ze grijs draaien op Q-Radio. De radio is mijn auditief behang, toen ik nog TV had was dat MTV. En vaak ook mijn playlists op PC.

4. Geef 4 nummers door die je heel vaak beluistert of die veel voor je betekenen.

+ Ronan Keating - When You Say Nothing At All (om evidente romantische redenen)
+ John Lennon - Imagine (omdat het de perfecte oplossing brengt voor alle wereldproblemen: het globalistisch, libertarisch en Buddhistisch anarchisme)
+ Queen - Bohemian Rhapsody (omdat dit het beste nummer is ooit, uitgezonderd alles van Bach)
+ J.S.Bach - Alle zes de Brandenburgse Concerten, en de Suites, en de Fuga's, en de Oratoria (omdat Bach nog altijd mijn eerste prille liefde is)

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom?

Beckett - beckett.skynetblogs.be (maar ik merk net dat die het stokje al gekregen heeft).
Fustigator - maar die heeft geen weblog.
Mijn broer - maar die zit op het moment in China (en ik weet het, het is Rammstein).

Links:
lvb.net
Beckett

Foto (klikken om te vergroten) V.H.Bach

16:23 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.