17-01-05

74 - Koninklijke Lijkenpikkerij


Van lijkenpikkerij gesproken. Er werd zaterdagmorgen in Brussel een herdenkingsdienst gehouden voor de 6 vermiste ge-tsunamiseerde Belgen (lees Vlamingen) in Thailand. Fijn zo. Het hele Koningshuis (grijze charismatische ineengestuikte Fabiola incluis) en de halve regerings was er, en ook de Kardinaal in vol zalvend en gewijd ornaat.

Zelfs onze Vlaams-dyslexische (of was het logopedistische) Ardeense Kroonprinses Mathilde vertrok een spier, en poogde geforceerd doch vrij tevergeefs een traan aan haar mooie semi-adelijke kijkers (sois belle et tais toi) te ontwringen. En zelfs Filip de Taaie (haar Schipper ernaast) keek stroever en vooral verdwaasder dan gewoonlijk. Hij had immers des nachts nachtmerriën gehad over separatistische vloedgolven die Zijn Koninkrijk gingen dechireeren.

Dat er zaterdagnacht meer dan het dubbel aantal doden vielen in het dechireerend Vlaams verkeer, dat paste niet zo erg in het schema. Het Schema Reparatie. Filip de Taaie heeft de Belgische Royalty-farce danig gediscrediteerd na een fles wijn te veel in Tsjinai. De Britten doen het iets beter, maar zoveel lolliger. William verscheen op een wild verkleedfeestje in Nazi-outfit, en gelijk heeft hij (hopelijk is hij goed uit de bol gegaan). William heeft *stijl* en *guts*.

Guy Verhofstadt, schaduw van jezelf en je burgermanifesten. Waar bestu bleven? Leen je je tot dit zielige soort adelijke obsolete reparatie? Hoe diep kan je vallen? Een sleutelbeen gebroken, totdaartoe, maar je ziel?
Ik weet het, Di Rupo blaast hete adem in je rug, maar die kan je toch aan? Neen toch? Het Waalse mietje heeft geen poot (en vooral geen centen) om op te staan.

Lijkenpikkerij is het, pure lijken-pikkerij. Als VH de komende maanden wordt gekaapt in Mindanao (de gevechten zijn er weer opgelaaid) en onthoofd wordt in de naam van Allah (His Name be praised) wil hij zeker *geen* krijtwitte krokodille(n)tranen van een bende royale parvenu's zoals onze pathetische Coburgse drama-queens in hun dure smakeloze jurken.

Daneels, je bent een Kerkelijke lakei. Je zoekend en getormenteerd Godsvolk heeft geen boodschap aan "gelovigen" als Paola, die haar leven lang geruzied heeft met Albert van Saksen-Coburg (die zelf tussen twee motor-ritjes door buiten de pot pistte), straatberooid recht uit Zuid-Italië is gepistoneerd op één van de bestbetaalde zetels in dit door Vlaanderen op de been gehouden nep-land. En die het verdomme 40 jaar heeft vertikt om één gebenedijd woord te leren van de taal van de stomme Flamins die haar leuke hoedjes recht van de Louisalaan verdomme *betalen*.
Waar ben je, Daneels, als je povere zielen in het weekend-verkeer sneuvelen? Je volgende royale preek aan het voorbereiden om Fabiola's gewetenswroeging te sussen omdat ze wederrechtelijk een stuk mooie natuur in Opgrimbie naar de kroonjuwelen heeft geholpen?

Ach, Leopold II deed het beter. Hij trok tenminste een sjofele sjaal aan wanneer hij "incognito" naar de Brusselse hoeren trok. En de vent had verdomme gelijk, hij heeft ons "zijn" Congo gegeven. Onze straatberooide Zuid-Italiaanse allochtone doet het in peperdure mantelpakjes, en hoedjes waar een modale Vlaamse werkman meer dan een maand moet voor werken.
Je weet toch wie je dotaties betaalt Paola? En je integratie is niet echt vlekkeloos verlopen dacht ik? Je spreekt nog niet eens onze taal.

Al met al dus een beschamende vertoning in die Brusselse Kathedraal. De lijken zijn niet echt gepikt (ze liggen ergens tussen de modder en het puin) maar al wel royaal geheeld.

Erg ook van die 6 "bon belges", elke dode is er één te veel. Erg ook van die 160.000 andere doden, Zuid-Oost Aziaten (qui est raciste alors?).
Weggespoeld van van stranden, terwijl ze een pover vissersbestaan poogden op te bouwen of gewoon te overleven. Daar lig jij niet echt wakker van he, Paola? Het waaide wel erg aan de voet van die Kathedraal he, zaterdag?. Je mooie hoedje waaide bijna weg. Merde alors! Voor hen zou je zeker niet van je riante buitenverblijf uit Zuid-Frankrijk teruggevlogen zijn.

Levend fossiel Charlotte, je aangetrouwde tante, moest ook nog worden ondergestopt zaterdag, double merde alors. Hoe zijn jullie van Brussel naar Luxemburg gegaan ma chère? Over de E-411 die open ligt omdat de Wallins niet genoeg geld hebben om de vorst-reparaties te betalen? Tes tog erreg da de travaux publics gefederaliseert zen! Anders was die nieuwe E-411 wel door de Flamins betaald, en *af*. Of ben je met het regeringsvliegtuig gegaan ma chère?
Datzelfde regeringsvliegtuig dat jullie ophaalt in en terugbrengt naar Zuid-Frankrijk, waar jullie trouwens het grootste deel van de winter doorbrengen?

Maar dat mogen jullie beate Belgen niet weten, nietwaar?

Foto: (klikken om te vegroten) Europa's nobilitas. Oblige! De natuurlijke selectie heeft hier duidelijk een open doel gemist.

04:08 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

onthoofding "Als VH de komende maanden wordt gekaapt in Mindanao (de gevechten zijn er weer opgelaaid) en onthoofd wordt in de naam van Allah (His Name be praised)"

Wel, ik wil u altijd wel eens gedenken in een van mijn ontelbare gebeden.

U hebt natuurlijk wel voor het grootste stuk gelijk. Zeg, die E 10, makker wat voor kaart gerbuik jij? Naar Luxemburg, da's toch de E411?

Gepost door: The Outlaw Michael Cosyns | 17-01-05

verzoekje Zeg Hugo, als ge tussen de soep en de patatten efkes tijd hebt, kunt ge dan een parodie photoshoppen op de campagne "Transfers: praat erover!" met EDR en GV?

Gepost door: dof | 18-01-05

Yup @DOF : ik heb gisteren een meeting achter de rug met de getransfereerden, ik ben de site aan het herprogrammeren in php, seffens naar de geek-meeting met LVB. Geef me een beetje tijd he ;-)
Idee gesaved.
@Outlaw: ik wist het, ik wist het. Dat komt ervan, van te posten zonder alles te checken... thanx.

Gepost door: VH | 19-01-05

Engelse Prinsjes Het was wel prins Harry he die op een "bad taste" party in SS-uniform opdaagde. CNN asia had het er een hele dag over

Gepost door: Luc Maes | 21-01-05

De commentaren zijn gesloten.