23-01-05

77 - Ondertussen in Myanmar


Geachte heer (VH),

Hartelijk dank voor uw schrijven en mijn excuses voor deze wat late reactie.
Ik ben pas een paar dag terug van een zoveelste reis naar Myanmar.
Myanmar is veel minder getroffen dan zijn buurlanden maar in het zuiden, de streek boven Pucket, zijn er toch ettelijke tientallen slachtoffers en nogal veel schade. Van regeringszijde vraagt men tenten en dekens en die hebben we al kunnen verkrijgen. Verder zijn er ontsmettingsmiddelen voor het drinkwater want nogal wat waterputten zijn bezoedeld door het overstromend water.

We verzamelen speciaal fondsen voor de containerkosten en de aankoop van Chloramine T. Verder gaan we met ons programma van scholenbouw en renovatie gewoon door alsook de installatie van drinkwaterpompen.
Voor de uitrusting van de scholen werken we nu samen met Unicef Myanmar dat schooluitrusting zal leveren. Onze medische activiteiten lopen bijzonder goed en ook op dit terrein zullen we de medewerking kunnen rekenen van de Wereld Gezondheid Organisatie ( WHO) Myanmar. Onze landgenoot Dr Hans Kluge is een van de verantwoordelijken van de WHO aldaar.

Dus alle giften zijn meer dan welkom: ofwel via onze¨Projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting, 1000 Brussel op 000-0000004-04, met referentie L79669 van Steunfonds Myanmar vzw ( indien een fiscaal attest wordt gewenst en vanaf 30 euro), ofwel op onze gewone bankrekening 001-3714486-44 van vzw Steunfonds Myanmar, Korte Heesdonckstraat 54, 9250 Waasmunster, indien geen fiscaal attest nodig is.

Met vriendelijke groeten en dank,

Mevr Yve Callebaut, voorzitter

Foto: (klikken om te vergroten) visserskinderen onder hun hut 's avonds, october 2004, Lugait, Mindanao, Filippijnen.

20:42 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

no shit? Gaat dat terechtkomen? Kent ge die gasten? Misschien een wat pretentieuze vraag, maar je hoort zoveel tegenwoordig. Heb 2 eurocent of zoiets gestort op 12-12 maar heb er in feite al wat spijt van na lezing van uw post over Flapdraul.

Gepost door: The Outlaw Michael Cosyns | 23-01-05

Nope Ik heb de brief geforwarded gekregen van iemand die ze *wel* bezig heeft gezien in Myanmar en die er positief over was. Je kan de dame in kwestie een briefje schrijven om een rapport, of het bij de Koning Boudewijn stichting opvragen. Ze hebben geen site, dus daar valt het ook niet te controleren. Information provided 'as is, no warranty expressed nor implied'

Gepost door: VH | 24-01-05

Myanmar Ben beroepshalve ettelijke malen in Myanmar geweest en vond het er, na Noord Korea, het zelf ondervonden meest verstikkende politiek/militair klimaat hebben.
Geen wonder dat er zeer weinig geweten is van de Tsunami gevolgen aldaar.

Gepost door: Cataclast | 26-01-05

De commentaren zijn gesloten.