03-02-05

80 - "Onverwijld"


(over de splitsing van het kies- en gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde - BHV)
"In een antwoord op een actuele vraag van Joris Van Hauthem in het Vlaams Parlement over het dossier van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde heeft minister-president Yves Leterme zijn kartelgenoten Jo Van Deurzen en Bart De Wever op een ongeziene manier teruggefloten. [...] De uitspraken van de voorzitters van de meerderheidspartijen CD&V en N-VA binden de Vlaamse Regering geenszins."
Zie hier voor het volledig bericht.

"De splitsing van BHV moet onverwijld worden doorgevoerd" ­ (najaar 2004).

Ten dien einde werd met hoogdringendheid een wetgevend initiatief genomen in de Kamer. Parallel werd een commissie opgericht die de modaliteiten rond de onmiddellijke splitsing van BHV snel en afdoend moest onderzoeken.

Dit zou heel snel in zijn werk gaan, niet meer dan 4 weken en het zou rond zijn. Elio deed er nog een bliksemsnel schepje bovenop. 4=6 zei hij, daarbij de prachtige scores van het Waals wiskunde-onderwijs in de PISA-studie nog eens sierlijk onderlijnend.

Niet gedraald, onverwijld is immers overwijld. Zonder verwijl dus werd naar de biechtstoel gegrepen, een baanbrekende innovatie in ons politiek instrumentarium dat net zoals ons Gerecht uitblinkt in pure flitsende snelheid. Met slechts 8 jaar gerechtelijke achterstand staat België immers aan de top.

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. Slakken als Bart De Wever die onverwijld gewoon "onverwijld" noemen dienden drastisch op een zijspoor te worden gezet. Er moeten hier immers spijkers met koppen geslagen worden en wel snel. Ten dien einde werd met spoed een commissie opgericht (alweer volgens de speeboatprocedure) die de semantiek en historische achtergronden van het begrip "snelheid" in de Westerse filosofie van Aristoteles tot Wittgenstein moest nagaan. Grondig moet hier voor één keer dan maar synoniem zijn met doortastend en vlug.

Ondertussen lonkt het voorjaar van 2005, de dagen beginnen al serieus te lengen. We varen nog steeds vooruit op topsnelheid, de commissies en biechtstoelen rijzen op 't allen kant, en dat in een razendsnel tempo. Zoveel en zo rap dat ze over mekaars voeten struykelen. Onverwijld dient daarom een stroomlijn- en synchronisatieforum te worden opgezet zodat zeker geen tijd verloren gaat met vertragende wetgevende initiatieven die BHV domweg direkt willen splitsen. Het doel verdwijnt steeds sneller en sneller achter de horizon in een nooit gezien aura van flitsende reflectie en besluitvorming. Na een snelbelgwet valt tegen 2020 zéker een snelsplitswet te verwachten.

Foto: Warsplit-8 - Warp 8 bij het splitsen van BHV.

23:40 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Onverwijld
Zou het niet beter zijn om zich met de problemen van dit land bezig te houden, ipv de regering proberen te laten vallen op zo'n idiote dorpskwestie als de splitsing van BHV.

Het is een puur dorpse Brabantse aangelegenheid waar enkel sommige lokale mensen zich druk over makenalsook het nog steeds door een minderwaardigheidskompleks behelpte deel van intellectueel Vlaanderen, I mean de (overigens voorbijgestreefde) Flaminganten.

Arm Vlaanderen ! :-(

Gepost door: Fustigator | 26-02-05

De commentaren zijn gesloten.