03-03-05

95 (D) - Indecent exposure: martelaar gezocht?

"Gisteravond was VB-boegbeeld, fractievoorzitter in het Vlaams Parlement en in de Antwerpse gemeenteraad, Filip Dewinter aanwezig op een debat met Bart De Wever (N-VA) in de universiteit Leuven hetwelk georganiseerd werd door het Liberaal Studenten Verbond."

"Bij aanvang van het debat stonden er een zestal linkse manifestanten te protesteren tegen de aanwezigheid van Filip Dewinter. Na het debat stelde Filip Dewinter vast dat zijn persoonlijk voertuig vernield werd. De voor- en zijruit van de wagen werden verbrijzeld met een verkeerspaaltje en de wagen werd besmeurd met verf, eieren en een onbekende smurie. De carrosserie van de auto werd bekogeld met allerhande projectielen waardoor deze volledig gedeukt werd."

Het verhaal staat hier en hier.

Het zal wel aan mij liggen maar waarom beginnen mijn alarm-lichtjes te knipperen? Een tijdje geleden drong een gewapende nitwit een Vlaams Belang-kantoor in Antwerpen binnen, waar FDW (Filip Dewinter) op dat moment aanwezig was. Niks gebeurd, de geschifte werd afgevoerd zonder schade aan te richten. Maar er moet toen toch een lichtje zijn opgegaan? Bovendien zijn er andere incidenten geweest, waarbij FDW bedreigingen mocht incasseren, o.a. een brief met een kogel. Hoe naief kan je zijn? FDW is zowat de meest geviseerde politicus van het VB, op zich al geviseerd.

In Nederland is thans volop de discussie gaande waarom de vermoorde rechtse politicus Pim Fortuyn geen bewaking had. Het VB heeft een uiterst goed geoliede partijmachine, zouden ze nu net op dit punt zo naief zijn?

En dan is er het incident zelf. Volgens FDW op zijn webstek had de leuvense socialistische brombeer-burgemeester en notoir VB-hater Louis Tobback geweigerd of verzuimd politiebescherming te voorzien. Als de Staatsveiligheid of de politie FDW dan al niet discreet adviseert of bewaakt vindt hij toch wel een partijgenoot in het Leuvense waar hij zijn auto discreet in de garage zet? En dan gewoon door die partijgenoot wordt gedropt aan de ingang van de zaal. Waarbij de partijgenoot daarna snel optrekt, verdwijnt, en gaat rondjes rijden op de Leuvense ring met geladen GSM, - tot FDW hem belt dat hij klaar is. Nu ja, zo zou ik het doen.

Het VB heeft trouwens zeker geld genoeg om voor dergelijke gelegenheden een leasing-wagen achter de hand te houden. Die dan maandelijks kan worden omgeruild, want je denkt toch niet dat de nummerplaten van de VB kopstukken in het kleinlinks netwerk niet aan mekaar worden doorgemaild? Hoe naief kan je zijn? En het VB kan zeker niet van naiviteit worden verdacht.

Complot-theorie? Paranoia? Lincoln werd vermoord in een theater, Kennedy in een auto, Van Gogh op straat, Pim Fortuyn op een parking. Politiek geïnspireerd geweld is benevens verwerpelijk ook nog eens antidemocratisch. Maar daar zal kleinlinks wel niet wakker van liggen, en desnoods doen ze het met een pikhouweel zoals bij Trotzki. Met je eigen auto naar Leuven komen is sowieso al een risico op vandalisme. Als er bovendien dan nog tegenbetogers zijn gesignaleerd lijkt het me een beetje mission suicide. Of misschien - horresco referrens - is FDW een disposable schaakstuk voor het VB, en zou een moord op FDW de tegenvallende recente poll-cijfers wat helpen op te krikken? Het VB heeft in het verleden bewezen een uiterst goed schaakspeler te zijn.

Afbeelding: (klikken om te vergroten) Filip Dewinter in een parodie van de onvolprezen anti-fascistische fotokunstenaar © Vedeze.

Naschrift: een uitleg van FDW over zijn bewaking en de permanente bedreigingen waar bij mee moet leven.

02:34 Gepost door VH | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kleine correctie Bij Trotski was het geen pikhouweel maar een ijspik.

Gepost door: pirrekejust | 03-03-05

Okies Ah ok, bedankt voor de correctie. Ik was er namelijk niet bij ;-)

Gepost door: VH | 03-03-05

van een getuige Er waren die avond tegenbetogers. Dit waren echter geen extreem-linksen maar vertegenwoordigers van de BUB. Bovendien zijn deze mensen allemaal mee naar binnen gegaan. De mensen die betoogden hebben het dus niet gedaan.

Verder was de politie wel degelijk aanwezig in de zaal in burger, maar niet op de parkeerplaats. Dewinter had een potige chauffeur bij, bovendien waren er tijdens het debat ook enkele belangers en NSV'ers aanwezig.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat zijn auto en de auto van een studente van het LVSV (de organisator) door de vandalen zwaar werden aangepakt. De mensen die dit deden respecteren de vrije meningsuiting niet, en het persoonlijk eigendom nog minder

Gepost door: stu | 11-03-05

De commentaren zijn gesloten.